Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur15min

Voor de koekjes:

    1. Zeef de amandelpoeder en poedersuiker, meng het daarna goed door elkaar.
    2. Klop de eiwitten tot ze luchtig zijn, voeg dan de suiker er lepel per lepel bij. Klop tot het mengel mooi glanzend is.
    3. Voeg de kleurstof en een mespuntje zout toe en klop nog even. Schep dan de suiker-amandel met een metalen lepel erdoor. Zorg dat het een mooi lopend mengsel wordt.
    4. Spuit dan de macarons met de spuitzak in cirkeltjes. Laat ze 30 minuten tot 1 uur rusten.
    5. Laat je de macarons niet genoeg uitharden dan krijg je geen goed resultaat. Verwarm de oven voor tot 170°C. Bak nu de macarons 10-12 minuten.

Voor de ganache:

  1. Meng de lychees (zonder schil) met het ei, de poedersuiker en maïzena.
  2. Doe het mengsel in een pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Blijf kloppen tot het mengsel dik wordt.
  3. Schep het mengsel over in een kom met deksel en zet in de koelkast om het koud te laten worden.
  4. Als dat gedaan is, mag je de ganache op het koekje smeren. Plak twee koekjes tegen elkaar om de macaron af te maken.